ecl org ro banner 01

str. Bisericii nr. 1/A, Sfântu Gheorghe, Județul Covasna, Romania

 

Persoana de contact Bereczki M. Barna

 

Telefon: +40 267 351 959
Fax: +40 267 351 959
Mobil: 0744 616 449

 

Email:

ecl addr

0
0
0
s2smodern

Prin OM nr. 5905/2016, examenul ECL este recunoscut oficial pentru echivalarea rezultatelor probei C la bacalaureat (evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie intenationala) in cinci limbi: 

- engleza
- germana
- franceza
- spaniola
- italiana


Vezi: Anexa nr. 1 la OM nr. 5905/2016

0
0
0
s2smodern

Începând din luna decembrie 2016 se schimbă în mod avantajos pentru candidați metoda de calcul ale rezultatelor examenelor ECL. La examenele complexe nu mai este necesar să se atingă 60% la ambele probe (de scrisă și orală), ci este suficient dacă la examenul întreg se obțin 60% în totalitate. În acest fel un rezultat mai slab dintr-o competență se poate compensa cu una sau mai multe rezultate mai bune.

0
0
0
s2smodern

Certificatul internaţional de competenţe lingvistice ECL se eliberează de către SECRETARIATUL CONSORTIULUI ECL, în două limbi de circulaţie internaţională: engleză şi limba care a fost evaluată. Certificatele ECL au valabilitate nelimitată în timp, şi sunt recunoscute în întreg spaţiu european, în America Centrală şi America de Sud.

0
0
0
s2smodern

ECL pe lista examenelor acceptate la BAC!
Ca urmare OM. nr. 5219/09.09.2010, ECL a fost inclusă pe lista examenelor internaţionale lingvistice acceptate la bacalaureat (Anexa nr. 2). Ca urmare, elevii, care promovează pe parcursul învăţământului preuniversitar, examene ECL pentru certificarea competenţelor lingvistice în limba engleză, au dreptul la recunoaşterea şi echivalarea rezultatelor obţinute la proba de evaluare a competenţei lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, la cerere.

Răspunderea profesională pentru testele lingvistice ECL este asumată de o universitate de prestigiu din ţara de origine a fiecărei limbi, care realizează testele si evaluează lucrările. Universitatea din Bucureşti, membru instituţional al Consorţiului Internaţional ECL, are dreptul copyright pentru elaborarea testelor de limba română. Pe baza criteriilor uniforme stabilite în prima etapă de standardizare, examenele ECL pot fi susţinute în engleză, germană, spaniolă, italiană, română, polonă, slovacă, sârbă, rusă, bulgară, croată, maghiară şi cehă. Examenele ECL, recunoscute la nivel european si internaţional, testează capacitatea orală şi scrisă de a folosi limba în comunicarea cotidiană pe subiecte practice, profesionale si personale, cu grade diferite de complexitate.

0
0
0
s2smodern

Cum poți afilia la rețea ECL?

ecl afiliere 01

Harta Centre ECL

Parteneri:

ecl parteneri 0

Apartenenta la grupuri profesionale:

ealtabanner new 0

 

Cel mai bun centru ECL 2017:
Colegiul Economic Virgil Madgearu

madgearu1

ecl.org.ro

Copyright 2018 - ecl.org.ro | All rights reserved.

Website Design and Maintenance: Digital Studio