banner ecl

ECL junior static

26.10.2016

Informare și cooperare la Conferința Națională ECL 2016
În data de 22 octombrie 2016, într-o atmosferă de conlucrare și de parteneriat s-au desfășurat lucrările celei de al X-lea ediție a conferinței naționale ECL, în clădirea impozantă al Universității Sapientia din Tg. Mureș.

 

Din partea Consiliului Național ECL a fost prezentă d-na Dr. Nagy Éva, director Cabinet Secretar de Stat Învățământ în Limbile Minorităților, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, București. În prezentarea susținută d-na Directoare a subliniat faptul, că în educația formală se acordă atenție deosebită multilingvismului. Programul ECL este apreciat de către Ministerul  Educației Naționale, ceea ce se confirmă prin recunoașterea oficială a certificării ECL la bacalaureat.

Directoarea Secretariatului Consorțiului ECL, D-na Dr. Huszti Judit a menționat în prezentarea ei faptul, că Secretariatul a fost contactat oficial de către reprezentanții comisiei de specialitate EU, sistemul ECL fiind considerat un model pozitiv funcțional pentru promovarea multilingvismului în politicile europene.

Au fost prezentate proiecte/programe de succes ale  centrelor, astfel proiectul Deutsch.infoal Centrului Educațional Spektrum din Miercurea-Ciuc,  o platformă pentru învățarea limbii germane. Platforma a fost considerat Cel mai bun website al anului 2015.

O prezentare fascinantă a d-nei Codruța Axinia, managera Centrului Eran Catt Srl. din Brașov, a luat participanții în lumea aeronauticii. Teaching/Aviation/English a fost tema, prin care participanții au putut afla despre provocări și oportunități în dezvoltarea unui parteneriat profesional într-un domeniu specific, de înalte standarde.

D-na Bereczki Kinga, directoarea CNE a prezentat rezultatele programului ECL pentru perioada 2015-16.  Astfel:
- în rețea națională sunt 75 de centre de examinare ECL cu acoperire geografică de 65% a țării
- numărul examenelor ECL sunt în continuă creștere; în 2015 au susținut examene ECL 439 candidați; în 2016 367 candidați (sesiunea decembrie 2016 nu este inclusă)
- rata medie de promovare a examenelor: 92%
- cel mai solicitat limbă și nivel de examinare: engleză, B2
- limbile moderne, pentru care s-au solicitat examene ECL: engleză, germană, italiană, spaniolă, română, maghiară, rusă, franceză
- certificări acordate în domeniul profesional: 2 – medicină

Conform datelor, Cel mai bun centru de examinare ECL pentru anul 2015 este: Language O3 School Srl, Tg. Mures
Beneficiează 7% de reducere din prețul examenelor, respectiv promovare timp de un an pe pagina principală a programului ECL în România www.ecl.org.ro.

Csóka Imola, trainer profesional ECL a mobilizat audiența prin prezentarea sa interactivă. Tema prezentării a fost: structura administrativă a examenelor ECL, informații utile și practice despre organizarea și derularea examenelor.


În ultima parte a conferinței a avut loc masa rotundă, la care au participat reprezentanții conducerii internationale și naționale a programului ECL. Ca urmare a discuțiilor, s-au stabilit următoarele:
- pentru sesiunea din decembrie 2016 vor fi două perioade de înscriere: 2-3 decembrie sau 5-6 decembrie. Centrele trebuie să semnaleze clar solicitarea pentru una dintre perioadele menționate
- pentru fluența procesului administrare, centrele care nu reușesc să trimită în timp testele la termenul definit de CNE, vor trimite testele după finalizarea examenelor direct și pe cheltuială proprie la Secretariatul Consorțiului ECL din Ungaria
- materialul audio la examene se asigură în format descărcabil de pe internet, și încă o perioadă de timp va fi disponibil și pe CD, trimis centrelor; aceasta din urmă va fi scos din practica examenelor ECL
- pozele sunt reînnoite într-o proporție de 20% anual;  galeria de poze actualizat va fi pus la dispoziția centrelor în format descărcabil de pe internet
- se lucrează la varianta on-line al examenelor ECL, deocamdată pentru proba scrisă; proba orală rămâne în continuare să fie organizată local, de către centrele de examinare.
 

Rezultatele Concursului Național ECL 2016

 

 

0
0
0
s2smodern

Parteneri:

ecl parteneri 0


Jooble - Locuri de munca si cursuri in Romania

Apartenenta la grupuri profesionale:

ealtabanner new 0

 

 Cel mai bun centru ECL 2018:
Școala de limbi străine Essential

ecl parteneri 0

Copyright 2018 - 2020 ecl.org.ro | All rights reserved.

Website Design and Maintenance: Digital Studio

Acest site foloseste cookies.

Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Learn more

I understand