banner ecl

ECL junior static

Începând din luna decembrie 2016 se schimbă în mod avantajos pentru candidați metoda de calcul ale rezultatelor examenelor ECL. La examenele complexe nu mai este necesar să se atingă 60% la ambele probe (de scrisă și orală), ci este suficient dacă la examenul întreg se obțin 60% în totalitate. În acest fel un rezultat mai slab dintr-o competență se poate compensa cu una sau mai multe rezultate mai bune.

Elevii clasei a VIII-a pot folosi certifactul ECL pentru echivalarea probei de evaluare a cunoștințelor de limbă modernă pentru admiterea în clasele a IX-a

Conform OMECS nr. 5088/31.08.2015, Art 4. alineatul (3). certificatele ECL se recunosc la admitere în învățământul liceal și echivalează rezultatele obtinuțe pentru limbile engleză, germană, nivel A2 sau superior. Candidații cărora li se recunosc și li se echivalează rezultatele obținute la examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine, conform prevederilor OMECS nr. 5088/31.08.2015, primesc nota 10 la proba de verificare a cunoștințelor de respectiva limba modernă pentru admiterea în clasele a IX-a cu program bilingv de predare a acelei limbi moderne de circulație internațională.

Examenele ECL nivel A2 se adresează în special elevilor din învățământul gimnazial. Atât conținutul cât și subiectele de examene corespund acestei categorii de vârstă.

Ordin 4829/2018 modificat anexa din 2019

 

ECL pe lista examenelor acceptate la BAC!
Ca urmare OM. nr. 5219/09.09.2010, ECL a fost inclusă pe lista examenelor internaţionale lingvistice acceptate la bacalaureat (Anexa nr. 2). Ca urmare, elevii, care promovează pe parcursul învăţământului preuniversitar, examene ECL pentru certificarea competenţelor lingvistice în limba engleză, au dreptul la recunoaşterea şi echivalarea rezultatelor obţinute la proba de evaluare a competenţei lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, la cerere.

Răspunderea profesională pentru testele lingvistice ECL este asumată de o universitate de prestigiu din ţara de origine a fiecărei limbi, care realizează testele si evaluează lucrările. Universitatea din Bucureşti, membru instituţional al Consorţiului Internaţional ECL, are dreptul copyright pentru elaborarea testelor de limba română. Pe baza criteriilor uniforme stabilite în prima etapă de standardizare, examenele ECL pot fi susţinute în engleză, germană, spaniolă, italiană, română, polonă, slovacă, sârbă, rusă, bulgară, croată, maghiară şi cehă. Examenele ECL, recunoscute la nivel european si internaţional, testează capacitatea orală şi scrisă de a folosi limba în comunicarea cotidiană pe subiecte practice, profesionale si personale, cu grade diferite de complexitate.

str. Bisericii nr. 1/A, Sfântu Gheorghe, Județul Covasna, Romania

 

Persoana de contact Bereczki M. Barna

 

Telefon: +40 267 351 959
Fax: +40 267 351 959
Mobil: 0744 616 449

 

Email:

ecl addr

Prin OM nr. 5905/2016, examenul ECL este recunoscut oficial pentru echivalarea rezultatelor probei C la bacalaureat (evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie intenationala) in cinci limbi: 

- engleza
- germana
- franceza
- spaniola
- italiana


Vezi: Anexa nr. 1 la OM nr. 5905/2016

Harta Centre ECL

Parteneri:

ecl parteneri 0


Jooble - Locuri de munca si cursuri in Romania

Apartenenta la grupuri profesionale:

ealtabanner new 0

 

 Cel mai bun centru ECL 2020:
Liceul Reformat din Satu Mare

Liceul Reformat din Satu Mare

Copyright 2018 - 2020 ecl.org.ro | All rights reserved.

Website Design and Maintenance: Digital Studio

Acest site foloseste cookies.

Navigand in continuare, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Learn more

I understand